Дълги разговори за пари и сложни финансови компромиси се задават за

...
Дълги разговори за пари и сложни финансови компромиси се задават за
Коментари Харесай

След Brexit: Загуба за европейския бюджет от 10 милиарда годишно

Дълги диалози за пари и комплицирани финансови взаимни отстъпки  се задават за Европейския съюз. Една от тематиките, за които ще стартират диалози по време на българското председателство на Европейски Съюз, е бюджетът на Европа за интервала от началото на 2021-ва до края на 2027-а година  и то в особената обстановка, в която една от страните ще напусне Европейски Съюз, оповестява Нова тв.

По процедура бюджетът на Европейския съюз се гласоподава от всички страни-членки. За идващия 7-годишен интервал обаче бюджетът ще се гласоподава единствено от 27 страни - поради предстоящото отдръпване на Англия. А то ще донесе вреда. Според специалистите тя възлиза на около  10 милиарда евро на година.

Държавите от Европейски Съюз ще би трябвало да решат по какъв начин да компенсират раздялата с втората най-плащаща страна. Сред вероятните разновидности са въвеждането на н ови налози и смяна на общия бюджет.

В понеделник ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предложи бюджетът на Европейски Съюз да се усили с 0,1% поради Brexit- или с по едно кафе дневно за всички живеещи в Европейски Съюз.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР